Apartamente Noi in Bacau

CE ESTE PROGRAMUL PRIMA CASA

Pentru a imprumuta aceasta suma, clientii trebuie sa dispuna de un venit familial net de aproximativ 3.000 lei.
Acest lucru nu inseamna ca familiile cu venituri mai mici de 3.000 lei pe luna nu pot participa in acest program. Suma maxima imprumutata va fi insa mai mica, in functie de capacitatea de rambursare a fiecaruia.

– Achizitioneaza o locuinta finalizata sau in diferite stadii de finalizare.

– Dispun de avansul minim necesar. Avansul minim este stabilit prin lege la 5% din pretul de achizitie, daca pretul locuintei este mai mic de 60.000 euro. 

– Se obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata timp de 5 ani de la data dobandirii

– Asigura locuinta impotriva tuturor riscurilor si cesioneaza drepturile de despagubire in favoarea statului roman.

Pentru a participa la Programul Prima Casa, clientii trebuie sa se adreseze uneia dintre bancile participante.

Clientul depune apoi documentatia de credit la banca, in vederea analizarii dosarului. Daca acesta este aprobat, atunci dosarul este trimis la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, in vederea obtinerii garantiei din partea statului.

Fondul analizeaza cererea, dupa care poate aproba dosarul, il poate respinge sau il poate retrimite la banca, in cazul in care nu este complet sau nu a fost completat corect.

In cazul in care Fondul aproba dosarul, are loc apoi semnarea contractului de credit intre banca si client, precum si semnarea contractului de garantare intre toate cele 3 parti implicate – clientul, banca si Fondul de garantare.

Durata maxima de rambursare este de 30 ani.

Pentru a obtine un credit Prima Casa, solicitantul trebuie sa prezinte in primul rand documentele care atesta veniturile obtinute. De obicei, in cazul salariatilor, acestea sunt:
Adeverinta de venit
Copie dupa contractul de munca sau dupa cartea de munca
Copie dupa fisa fiscala
Copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul)
Declaratie la notar cu privire la faptul ca solicitantul (si sotia, unde este cazul) nu are nicio locuinta in proprietate, partial sau integral, si nu are in derulare un credit ipotecar.
Persoanele care obtin venituri din chirii, dividende si activitati independente trebuie sa prezinte documentele specifice care dovedesc obtinerea acestor venituri.
Pe langa documentele care atesta veniturile, sunt necesare si actele cu privire la imobilul achizitionat:
precontract de vanzare-cumparare sau precontract de constructie incheiat cu o firma specializata
actul de proprietate asupra imobilului/terenului pe care urmeaza sa se construiasca
extrase din documentatia cadastrala.
In functie de situatia imobilului achizitionat, bancile pot cere ulterior si documente suplimentare, fata de cele solicitate initial clientului.

Programul Prima Casa nu impune un venit minim pentru cei care doresc sa obtina un credit ipotecar, astfel ca orice persoana care obtine venituri poate beneficia de credit.
Creditul maxim ce poate fi obtinut prin Programul Prima Casa este limitat la 57.000 euro. Pentru a imprumuta aceasta suma, clientii trebuie sa dispuna de un venit familial net de aproximativ 3.000 lei.
Acest lucru nu inseamna ca familiile cu venituri mai mici de 3.000 lei pe luna nu pot participa in acest program. Suma maxima imprumutata va fi insa mai mica, in functie de capacitatea de rambursare a fiecaruia.

Pentru a estima suma maxima pe care o puteti obtine, www.conso.ro va pune la dispozitie calculatorul Creditul maxim. In acest sens, este recomandat sa alegeti urmatoarele optiuni din formular:

Selectati la Gradul maxim de indatorare – 50% (nivelul mediu acceptat de banci in prezent);
Alegeti la Durata de rambursare – 30 ani (perioada maxima acceptata in Programul Prima Casa);
Alegeti la Tipul creditului optiunea Credit imobiliar/ipotecar;
Completati nivelul practicat de banca la Rata dobanzii si comisionul lunar (la bancile unde acesta exista).